Index Vakbarát Hírportál

A nagypapa küldött, gyere velünk! - ezzel szólítottak le egy gyereket Pomázon

2019. április 30., kedd 04:59

Több pomázi fórumon is terjednek olyan figyelmeztetések, hogy autóban ülő férfiak gyerekeket próbálnak meg leszólítani a pomázi HÉV-állomásnál. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az Index kérdésére azt közölte: valóban kaptak bejelentést egy ilyen esetről, de a leszólított gyerek továbbment és nem történt semmi. Azóta folyamatosan ellenőrzik a környéket. 

Egy Facebookon terjedő poszt szerint egy világos színű, régi Opel Astrából "szólítgatják" a gyerekeket azzal, hogy

a nagypapa küldött, gyere velünk.

Szombaton tényleg érkezett egy bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy 14 éves fiút pénteken ezzel a szöveggel próbáltak leszólítani egy autóból, mondta az Index kérdésére András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az emailen érkezett bejelentésben szintén Opel szerepelt, de az autó a leírás alapján inkább egy régi Opel Kadett lehetett.

A 14 éves fiú nem elegyedett szóba az autóban ülő férfiakkal, tovább ment rollerrel. Az autóban ülők sem szóltak utána, nem követték, nem erőszakoskodtak, mondta a rendőrségi szóvivő.  

A rendőrség ettől függetlenül minden ilyen bejelentést komolyan vesz, mondta András Tamás. Pénteken fokozott rendőri ellenőrzést tartottak Pomázon, külön ellenőrizték a HÉV-állomást és környékét. Az ellenőrzésen olyan autót nem találtak, amelyre ráillett volna a bejelentésben szereplő leírás. 

A rendőrség minden használható adatot igyekszik beszerezni az esetről, és amennyire lehetséges, utánajár az eset körülményeinek. Ezután is visszatérően ellenőrzik a HÉV-megállókat és az autókat.

Hétfőn kora délután a pomázi HÉV-állomáson csak olyan emberrel találkoztunk, aki vagy a Facebookon olvasott az esetről vagy egyáltalán nem hallott róla. A parkolóval szemben lévő boltok eladói közül senki nem vett észre semmi feltűnőt a múlt héten.

Az egyik eladó szerint nem is nagyon járnak arrafelé gyerekek, legfeljebb a buszmegállóban állnak. Hétfő délután a környéken nem nagyon lehetett egyedül közlekedő gyereket látni. A parkoló egyébként többnyire tele van, nem nagyon van mozgás, mert főleg azok használják, akik reggel bemennek Budapestre dolgozni, és csak délután mennek haza.  

Rovatok