Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglanit kapott a csengelei pihenőhelynél gyilkoló férfi

2019. május 2., csütörtök 14:18

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a német állampolgárt, aki az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített 2017-ben, írja az MTI.

Az 53 éves, török származású férfit több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és lőfegyverrel visszaélés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfi legkorábban 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította a férfit Magyarország területéről.

A vádlottat a gyilkosság után két nappal Ausztriában fogták el. Mint kiderült, a férfi évekkel korábban ismerte meg a bolgár férfit, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett a számára, és kölcsön is adott neki pénzt. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, a viszony kettejük között megromlott. A vádlott - amikor megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába - elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli őt.

Bevárta egykori ismerősét Hegyeshalomnál, ki egy osztrák állampolgárságú munkatársával együtt ült az autóban. A két férfi továbbindult Röszke felé, és hajnalban megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél, ahol utastársával együtt elaludt a kocsiban.

Amikor a vádlott látta, hogy a két férfi elaludt, sapkát és kesztyűt húzott, majd kezében egy pisztollyal bekopogott az autó vezető felőli oldalán. A sértett felriadt, felismerte férfit, és megpróbált elmenekülni az autóval. A férfi azonnal lőtt, ötször ismerősét, kétszer osztrák társát találta el.

Bár a bolgár állampolgárságú férfi a szívébe is kapott egy lövést, még el tudta indítani az autót, és kihajtott a pihenőből. Száz-százötven méterrel odább az autópálya leálló sávjában azonban megállt, és a helyszínen meghalt. Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni. Kórházba került, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott a tárgyaláson tagadta, hogy előre eltervezte a gyilkosságot. Azt mondta, a kocsiban ülő másik férfit nem akarta megsebesíteni, nem is tudott róla, hogy ott van. Arra hivatkozott, hogy a kesztyűje beszorult a pisztoly ravaszába, amely emiatt sült el többször.

Rovatok