Index Vakbarát Hírportál

A Fidelitas Karácsony Gergelyen keresi, kikhez folyik el a rengeteg pénz

2019. május 5., vasárnap 12:46

Zugló polgármesterét, az MSZP támogatását is élvező Karácsony Gergelyt terheli a felelősség, amiért veszteséges a kerületi parkolási rendszer - jelentette ki a budapesti Fidelitas elnöke a szervezet vasárnapi akcióján Budapesten.

Borbély Ádám az MTI szerint azt mondta, hogy naponta 1 millió forint veszteséget termel a parkolási rendszer Zuglóban, miközben az összes többi kerület nyereséggel tudja azt működtetni. A Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt kieső összeget a választóknak kell megfizetniük, és nem tudni, hová tűnik ez a rengeteg pénz - tette hozzá.

A Fidelitas fővárosi vezetője pénzszivattyúnak nevezte a zuglói parkolási rendszert, és magyarázatot kért a kerület polgármesterétől, azt is firtatva,

kikhez folyik el ez a rengeteg pénz.

Ha Karácsony Gergely ezt tudja, ideje lenne elmondania, mert ezt nem teszi meg, arra is alkalmatlan, hogy megvédje az itt élők érdekeit - mondta Borbély Ádám.

Ezt követően a Fidelitas megjelent tagjai több zuglói parkolóórára fekete zsákokat húztak "Karácsony alkalmatlanságának az ára napi 1 millió forint - Ön fizeti!" felirattal.

A Fidelitas elnöke arról a tudósítás szerint nem beszélt, hogy Karácsony kétszer is a képviselő-testület elé vitte az elmúlt hetekben, hogy az önkormányzat vegye vissza a parkolás üzemeltetését, a testület azonban egyelőre még nem jutott dűlőre ebben a kérdésben. 

A parkolási rendszerrel és rengeteg elfolyó pénzzel kapcsolatos kérdések nemcsak Zuglóban vannak. Két kerülettel odébb, egy fideszes vezetésű kerületben, a ferencvárosi parkolási ügy feltárása az azt irányító kincstárnok távozásához vezetett.

FRISSÍTÉS!

Karácsony Gergely zuglói polgármester a közleményében 3 pontban reagált a Fidelitas akciójára:

1. A Fidelitas hazudik: a zuglói parkolás 100 milliós nyereséget hozott. Többet is fog, ha saját kézbe vesszük az üzemeltetést. Ezt a javaslatot ellenzi a Fidesz, ők a zuglóiak helyett a parkolási cég oldalára álltak.

2 Tarlós István maga vallotta be, hogy Orbán nem engedte az egységes parkolás bevezetését, mert az sértené a Fidesz gazdasági érdekeit. Tarlóst leváltjuk és bevezetjük az egységes parkolást!

3. Várjuk a Fidelitas akcióját a VIII., IX., III., kerületekben.

Rovatok