Index Vakbarát Hírportál

DK: Május 9-e legyen munkaszüneti nap!

2019. május 7., kedd 14:02

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy a május 9-i Európa nap a jövőben legyen munkaszüneti nap.

Dobrev Klára arról beszélt a budapesti sajtótájékoztatón, hogy Robert Schumann német származású francia külügyminiszter 1950. május 9-én javasolta az Európai Unió elődjének, az Európai Szén- és Acélközösségnek a létrehozását. Idén februárban az Európai Parlament is arra ösztönözte az tagállamokat, hogy május 9. legyen a kontinensen élők közös ünnepe.

Más témában kérdezték arról, hogy a cégeinél európai béreket fizetnek-e az alkalmazottaknak. Dobrev Klára közölte, jelenleg nincsenek olyan vállalkozásai, amelyeknek lennének alkalmazottai. Hozzátette, az Altus Zrt.-nél dolgozó tanácsadók vagy gazdasági ügyvivők európai béreket kaptak.

Arról is faggatták, hogy a kormány a Hungary Helps programon keresztül 8,5 milliárd forintot költött arra, hogy külföldi keresztény közösségeket támogasson. Dobrev Klára azt mondta, hogy csak akkor költene templomfelújításra, ha a hazai iskolák és kórházak olyan állapotban vannak, hogy azokban mindenkinek normális ellátást és életet tudnak nyújtani.

A DK egyébként 150 millió forintos kampányköltségből gazdálkodik az idei EP-választásokra.

Rovatok