Index Vakbarát Hírportál

8 ezer forintot ajándékoz az I. kerület az időseknek

2019. május 9., csütörtök 09:50

A Budavári Önkormányzat összesen 15 millió 656 ezer forintot osztott szét az idén majdnem kétezer idős kerületi lakó közt húsvét alkalmából. Igaz, az önkormányzat tájékoztatása szerint az időszaki támogatásra csak a 80. életévüket betöltöttek jogosultak – szúrta ki a 24.hu a fideszes önkormányzat Facebook-oldalán.

Az ilyen ajándékosztogatás egyébként sem volt példa nélkül a Fidesz kormányzása alatt – 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt osztottak a tavalyi országgyűlési választások előtt –, de így még meglepőbb, hogyan reagált a kormánypárt Szegeden, amikor a szocialista Botka László polgármester jelentette be, hogy minden nyugdíjas, és általános iskolás gyerek családja 10 ezer forintos támogatást kap.

A szegedi Fideszt vezető egykori polgármester, Bartha László, aki Botka ellen októberben is ringbe száll, júdáspénznek nevezte a beígért 10 ezer forintot – írta korábban a Hvg.hu. Akkor bartha azt mondta: a magas parkolási és tömegközlekedési díjak, de a vállalkozókat sújtó adók mérséklésével, több pénz maradhatna a szegedi családok zsebében, mint amennyit egyszeri juttatásként kaphatnak.

Rovatok