Index Vakbarát Hírportál

Kukacok voltak a kerepesi iskola tanulóinak ebédjében

2019. május 9., csütörtök 13:02 | aznap frissítve

Arról tájékoztatta a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola a szülőket, hogy kedden problémák merültek fel a gyerekek ebédjével kapcsolatban, és hogy emiatt „az iskola vezetősége megtette a szükséges lépéseket, és a polgármesteri hivatallal közösen igyekszünk minél hamarabb megoldást találni!”

Bár a facebookos hirdetményben nem említik, de egyes szülői kommentek szerint a probléma igen eufemisztikus kifejezése annak, ami valójában történt: csontkukacok voltak a levesben.

A polgármester, az egykori MIÉP-es, majd jobbikos Franka Tibor elismerte, hogy a lebbencs „levesben valóban 3-4 esetben találtak kukacot a csatolt jegyzőkönyv alapján. Erről a Hungast Vitál képviselője később a helyszínen is meggyőződött. A mintát a Népegészségügyi Hivatal vizsgálja, következménye tehát lesz”, írta. Mint írta, a szülők, a pedagógusok és az önkormányzat jogosan vannak felháborodva.

Szerinte a kukacok nem az iskolában kerültek bele a levesbe, hiszen ott a kiszállított, zárt edényekből csak kiszedik a tányérba az ételt, ráadásul a tálalókonyhát is most festették.

És az is igaz, hogy a helyi iskolai étkeztetésére éppen a napokban zárult a pályázat, és ha minden törvényi feltétel „teljesül akkor júniusban a tevékenységet már a pályázat új nyertese végzi" - írta. Addig is türelmet kért.

A szolgáltatót is próbáljuk elérni. Az internetre feltett menüből egyelőre az látszik, hogy lebencsleves és tökfőzelék volt csirke aprópecsenyével a keddi ebéd.

(Borítókép: Az iskola a Google Street View képén)

Rovatok