Index Vakbarát Hírportál

Ráígért Botka László tízezer forintos ajánlatára a szegedi Fidesz

2019. május 11., szombat 16:56 | aznap frissítve

A szegedi Fideszt vezető egykori polgármester, Bartha László, aki Botka László ellen most októberben is ringbe száll, május elsején még júdáspénzt emlegetett, amikor a szocialista polgármester bejelentette: minden nyugdíjas és általános iskolás gyerek családja 10 ezer forintos támogatást kap.

Most azonban, mint arra a HVG felhívta a figyelmet:

a tízezer helyett már tizenháromezer-ötszáz forintot adnának a szegedi időseknek és az iskolakezdőknek a szegedi fideszesek.

Korábban Bartha még azt mondta: a magas parkolási és tömegközlekedési díjak, de a vállalkozókat sújtó adók mérséklésével több pénz maradhatna a szegedi családok zsebében, mint amennyit egyszeri juttatásként kaphatnak. 

A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet

– fogalmaztak akkor. Sőt, akkori közleményük szerint „a számolatlan ígérgetés helyett inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit, illetve koncepcióját”.

Most viszont már azt nyilatkozták a Szegedma helyi portálnak, hogy a tízezer forint helyett 13 500 forint támogatásra fognak javaslatot tenni a közgyűlésen, amelyen végül majd szavazni kell Botka bejelentéséről.

Rovatok