Index Vakbarát Hírportál

Egy 17 éves fiatal ököllel ütötte a MÁV munkatársát

2019. május 12., vasárnap 10:58

A MÁV munkatársát bántalmazta egy 17 éves fiú a drégelypalánki vasútállomáson, a rendőrség végül közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást a csörögi fiatal ellen, írja a rendőrség.

A 17 éves fiatal május 9-én 14 óra körül a drégelypalánki vasútállomáson a forgalmi iroda ablakát kezével betörte, majd a közelben lévő két virágládát feldöntötte. Ekkor ért az épülethez a MÁV alkalmazottja, aki szóban számon kérte a 17 éves fiút. A fiatal erre rátámadt a sértettre, akit több alkalommal ököllel megütött.

A fiút a rendőrök a bejelentést követően elfogták, a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Rengeteg esetben bántalmaznak kalauzokat, és más MÁV-alkalmazottakat Magyarországon, a MÁV egy korábbi közleményében elmondta, hogy legtöbbször jegy nélkül, vagy nem érvényes jeggyel utazók vetemednek erre. Megírtuk, hogy testkamerát kaptak például a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók, mert áprilisig tizenkilenc jegyvizsgáló szenvedett el valamilyen támadást.

A támadók alapesetben öt évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak közfeladatot ellátó személy sérelmére erőszakos bűncselekmény miatt. A legutóbbi durva eset Gárdonynál történt, ahol olyan durván megütöttek egy jegyvizsgálót, hogy eltört az állkapcsa.

Rovatok