Index Vakbarát Hírportál

Igazi híradót csinált egy momentumos politikus a köztévén

2019. május 13., hétfő 10:43

Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja arra használta ki a pártoknak az EP-kampányban adott ötperces bemutatkozási lehetőséget, hogy olyan híreket mondott be a köztévén, amik egyékbént nem hangzanak el, vette észre a 444.hu.

Az elnökségi tag beszédét úgy kezdte, hogy

mi a Momentumban szívünkön viseljük a hiteles, közérdekű tájékoztatást. Önökhöz azonban tisztelt nézőink és hallgatóink, nem minden fontos hír juthat el. Ezért most először itt, az m1 és a Kossuth Rádió élő műsorában megtesszük azt, ami az itt dolgozók számára nem megengedett, a hátra lévő négy és fél percben bemutatunk egy valódi híradót.

Hajnal szerint az elmúlt egy hétben a közmédiából többek között kimaradt az a hír, hogy

A momentumos politikus ezután beszélt még arról, hogy sem a Fidesz, sem pedig Orbán Viktor nem hajlandó kiállni vitára az EP-kampányban, hogy a TV2 Tények című műsorát három nap alatt kétszer büntették meg az elfogult hírszerkesztés miatt, illetve, hogy mi minden készült uniós forrásból az országban. A teljes híradót itt tudja megnézni:

Frissítés délben: Az eset az MTI hírei közé is bekerült, így:

A Momentum szívén viseli a hiteles és közérdekű tájékoztatást, de úgy véli, hogy az M1 nézőihez nem juthat el minden fontos hír - mondta Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja az M1 aktuális hétfő reggeli műsorsávjában, majd európai parlamenti választási programjának ismertetése helyett- szerinte - " híreket kezdett mondani".

Rovatok