Index Vakbarát Hírportál

Gulyás: Én is azt gondolom, hogy önzés az azonos neműek örökbefogadása

2019. május 16., csütörtök 12:05

Gulyás Gergelyt a Kormányinfón kérdezte az RTL Klub arról, amit Kövér László a szerdai lakossági fórumán mondott a homoszexuálisokról, illetve arról az álláspontról, hogy ha az egyneműek örökbefogadnának, az hasonló a pedofíliához. Gulyás a kérdésre azt felelte, hogy a házelnök azt mondta, hogy ő "egyetlen vonatkozásban tudja a kettőt összehasonlítani, mindkét esetben nem a gyerek szempontjai jutnak érvényre, hanem az örökbefogadó szempontjai, akiknek saját maguktól gyermekük nem lehetne.

Ez szerintem tényszerűen igaz

- mondta Gulyás. A házelnök megfogalmazott egy véleményt - folytatta Gulyás - , erre azt tudom mondani, hogy a magyar jog teljesen világosan szabályozza, hogy azonos nemű pároknál örökbefogadásra és házasságkötésre nincs lehetőség. Az egyik nem lehetséges, a másik büntetőjogilag szankcionált.

"Mi úgy gondoljuk, hogy minden gyermeknek joga van egy apához és egy anyához. Nem tartjuk helyesnek, ha egy gyermeknek két apával kell felnőnie" - mondta Gulyás.

Én is úgy gondolom, hogy ez önzés azok részéről, akiknek saját gyerekük nem lehetne. 

"Amit én elmondtam, az nem áll éles ellentétben azzal, amit Kövér László elmondott", foglalta össze aztán Gulyás.

Gulyás: Az azonos neműek örökbefogadásáról

.

LMBT szövetség: minden örökbefogadó szülőt sért

A magyar LMBT szövetség közleményében azt írta, mindenkinek joga van családban felnőni és családot alapítani. "Joguk van családban élni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs módjuk a vérszerinti szüleikkel élni, és joguk van a családalapításhoz azoknak, akik bármilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak vérszerinti gyereket vállalni. A gyerekvállalást a pedofíliához hasonlítani nem csak az LMBTQI szülőket, hanem minden örökbefogadó szülőt sért."

A közlemény szerint "nagyon veszélyes, ha valaki nem tud vagy nem akar különbséget tenni a szülővé válás iránti vágy és a pedofília között. A szülővé válás iránti vágy azt célozza, hogy biztonságos, jó, és szeretetteljes környezetet adjunk gyermekeinknek. A pedofília éppen ellenkezőleg, a gyermek kiszolgáltatottságát használja ki a felnőtt beteges vágyainak kiélése érdekében. Kövér László a pedofilok bűneit relativizálja azzal, hogy a kettő közé egyenlőségjelet tesz.

Szemben Kövér Lászlóval mi azt valljuk, hogy a pedofilok nem csak a Jóistennek tartoznak elszámolással, hanem elsősorban az áldozataiknak és a társadalom egészének is. Éppen ezért a pedofil bűncselekményeket a törvény legnagyobb szigorával kell büntetni, attól függetlenül, hogy az elkövető milyen vallású. Pedofília és pedofília között nincs különbség.

Azt reméltük, hogy elmúltak már azok az idők, amikor a hatalmasok szemrebbenés nélkül érveltek amellett, hogy nem minden ember egyenrangú. Köszönjük Kövér Lászlónak, hogy ismét figyelmeztet, hogy sosem szabad hátradőlnie azoknak, akik abban hisznek, hogy minden ember egyenlő.

Sajnáljuk, hogy Kövér László nem tud különbség tenni aközött, hogy valaki férfi vagy nő, illetve aközött, hogy valaki férfiakhoz vagy nőkhöz vonzódik. Szívesen küldünk felvilágosító anyagot erről, sőt szívesen látjuk egy ebben a témában tartott képzésünkön is", zárul a közlemény.

Rovatok