Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a fradista verekedőket

2019. május 20., hétfő 09:26

Tizennyolc embert ítélt el a bíróság, egyikük végrehajtandó börtönbüntetést kapott, amiért egy Fradi-meccsen még másfél évvel ezelőtt durván megvertek többeket.

A vádirat szerint a vádlottak a Fradi futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017 november 4-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen. A mérkőzés szünetében a vádlottak egy harminc-ötven fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport folyamatosan ütötte, rúgta, egyiküket többször megtaposták.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében csak a véletlenen múlt, hogy nem szenvedett maradandó sérülést.

A bíróság május 17-én a férfiakat a bűnösnek mondta ki, és 17 vádlottat 10 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, végrehajtásában 2, valamint 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, egyiküket pedig 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta őket a Fradi-meccsek látogatásától. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében.

Rovatok