Index Vakbarát Hírportál

Fidesz: Nem Orbán, hanem az MSZP üzletelt Pecinával

2019. május 21., kedd 15:33

Az MSZP-s Harangozó Tamás kedden felszólította Orbán Viktort, hogy árulja el, milyen szerepe van az osztrák kormányt maga alá temető Strache-botrányban. A frakcióvezető-helyettes szerint

hiába próbálja a magyar kormány osztrák belügyként kezelni az esetet, a napnál világosabb, hogy Orbán Viktor nyakig benne van a botrányban.

Harangozó szerint a lemondott osztrák alkancellár úgy akart egyeduralomra törni, ahogy hazánkban a Fidesz tette, és Strache a médiumok megszerzéséhez ugyanazt az osztrák üzletembert, Heinrich Pecinát ajánlotta közvetítőnek, aki bezáratta a Népszabadságot, majd átjátszotta a Médiaworks Hungary nevű céget Mészáros Lőrincnek.

Harangozó ezért azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy

A frakcióvezető-helyettes arra a kérdésre, hogy miért adta el az MSZP a Népszabadság egy részét Heinrich Pecinának, úgy válaszolt, hogy akkor „ilyen információk a mi rendelkezésünkre nem álltak”. Olyan dolgot nehéz számonkérni, amiről az ember nem tud.

Orbán Viktor helyett pártja, a Fidesz reagált Harangozó sajtótájékoztatójára:

A szocialisták üzleteltek Pecinával. A Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét.

Arról, hogy Pecina mit mondott a Népszabadság eladásáról és Orbánhoz fűződő kapcsolatáról, idézzük fel ezt a 2016-os cikket:

(Borítókép:  Heinrich Pecina a Vienna Capital Partners tulajdonosa a cég új hazai médiavállalatának a Mediaworksnek a budapesti székhelyén tartott sajtótájékoztatón 2014. október 1-én - fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok