Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz szerdán pedagógussztrájk

2019. május 27., hétfő 11:39

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete értesíti a sztrájkra készülőket és a közvéleményt, hogy a jogszerű sztrájk lehetőségeinek feltételei a PDSZ-nek nem felróható okok miatt ez idáig nem jöttek létre, ezért a 2019. május 29-re meghirdetett sztrájkfelhívást visszavonja, és arra kéri a helyi sztrájkbizottságokat, hogy függesszék fel a munkabeszüntetés megszervezését

– közölte a PDSZ. A szakszervezet a Népszava cikke szerint eltökélt abban, hogy minden jogi eszközzel küzdjön azért, hogy Magyarországon a közszférában is szabadon lehessen sztrájkolni.

A szakszervezet korábban négy pontban összegezte követeléseit: a közalkalmazotti illetménytábla emelése, a pedagógusok kötelező óraszámának egységesen heti 22 tanórára történő visszaállítása, a pedagógusbérek számítási alapjának a mindenkori minimálbérhez kötése és a sztrájktörvény módosítása annak érdekében, hogy kiszámítható, törvényes keretek között kerülhessen sor munkabeszüntetésre.

A PDSZ valamennyi tankerületnek megállapodás-tervezetet küldött, de mindenhonnan azt a választ kapták, hogy a tankerületek szerint a tanársztrájk nem időszerű, ezért a megállapodásokat nem írták alá.

Rovatok