Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan verte élettársát egy szabolcsi férfi

2019. június 13., csütörtök 09:51

Letartóztatásban várja a bírósági eljárást az a középkorú férfi, aki otthonukban többször brutálisan megverte élettárasát, legutóbb tavaly karácsonykor, amikor a nő életveszélyes sérülésekkel került kórházba. 

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség közleménye szerint a bántalmazások mindig a közös otthonukban történtek, és először 2018 augusztusában derült ki, amikor a férfi veszekedés közben eltörte a nő alkarcsontját, amely már orvosi ellátást igényelt.

Néhány hónappal később, 2018 decemberében ismét a vádlott féltékenykedése miatt vesztek össze. Ekkor a férfi felszólította a sértettet, hogy költözzön el tőle, majd egyre idegesebb lett, és test szerte ütlegelni és rugdosni kezdte a nőt, aki bordatörést, és több zúzódásos sérülést szenvedett. Karácsonykor az egész napi italozás után az esti órákban a vádlott azt követelte a sértettől, hogy menjen ki az erdőbe fát szedni, de mivel erre a nő nem volt hajlandó, ezért őt az este folyamán többször hol tenyérrel, hol ököllel ütötte, közben folyamatosan szidalmazta.

A sértett másnap reggel értesítette a mentőket, mert nagy fájdalmai voltak. A kórházban derült ki, hogy a bordatörése miatt légmelle alakult ki, mely azonnali műtéti ellátást igényelt.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltást kiszabását indítványozza.

Rovatok