Index Vakbarát Hírportál

Egy ártatlan ózdi lányra uszította olvasóit egy szélsőséges portál a teknős megölése miatt

2019. június 15., szombat 08:48 | aznap frissítve

Miután a rendőrség pénteken elfogta azt a 28 éves ózdi nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a héten a fővárosi állatkertben egy kővel agyonütött egy teknőst, az egyik szélsőséges magyar portál kitett egy cikket azzal a címmel, hogy: 

Exkluzív: lesz@rjuk a személyiségi jogait! Ő a teknős gyilkosa

A cikkben egy ózdi illetőségű V. Adélról tettek ki képet – a Facebook oldaláról –, azzal, hogy ő a "gyilkos". Az számukra csak később derült ki, hogy összetévesztették valakivel, és ez a V. Adél nem azonos az állatkerti bűncselekmény elkövetőjével. A lap ezután törölte a hergelő cikkét, és kirakott egy másik cikket, amiben azt írták, hogy hibáztak. Az elnézéskérésüket sikerült azzal a megjegyzéssel megírniuk, hogy:

Elhisszük neki egyelőre.

De mindez akkor már késő volt, és mint a Facebookra is kitett posztjuk alá érkezett kommentekből kiderült, az oldal olvasói közül többen ekkorra már zaklatni és fenyegetni kezdték az ártatlan lányt, aki a saját oldalán ezt meg is írta:

A CSALÁDOM ÉS ÉN ÁRTATLANUL KAPTUK A RÁGALMAZÁST , FEL LETT JELENTVE AZ OLDAL ÉS EZÉRT CSAK ELNÉZÉST KÉRSZ??

A nő azt is írta, hogy „aki ezt ki találta rólam nagyon megüti a lábát ugyanis megtettem a feljelentést!! De azok is akik nem látnak a szemükre és rágalmaznak engem ártatlanul!!!

A RENDŐRSÉGET FELHIVTAM ÉS EZ AZ OLDAL ENGEM ÁRTATLANUL RÁGALMAZ!

Cikkünk kikerülése után egy kommentben felszólított minket a lap, hogy „kérjetek elnézést mert hazudtok rólunk!” Ezt azért írták, mert szerintük ők nem tették ki a nő adatlapját, és nem volt semmiféle uszítás. A Webarchívum szerint viszont ezt írták:  forrás: V (teljes név) Adél Fb

Rovatok