Index Vakbarát Hírportál

Kiadták az albérletet, aztán megtudták, hogy meleg, és visszavonták

2019. június 17., hétfő 20:18 | négy éve frissítve

Csongor és barátja évek óta Kispesten él egy albérletben. Nem olyan rég viszont kiderült, hogy a bérbeadója használni akarja a lakást, ezért Csongoréknak költözniük kellett. Szerencsésen találtak egy másik, megfelelő albérletet, aminek a tulajdonosa jelezte Csongornak, hogy többen is jelentkeztek bérlőnek, de őket választotta az érdeklődők közül.

Már a szerződés aláírására készültek, amikor a tulajdonos hirtelen úgy döntött, mégsem adja ki a lakást, mert megtudta, hogy Csongor és a vele együtt költöző barátja meleg.

Azt kell sejtsem, hogy több van köztetek barátságnál. Sajnos ez így a részünkről nem fog működni. Ha előbb tudom, hogy homoszexuálisok vagytok, már akkor szólok, hogy ez kizáró ok.

A történetről az RTL Híradója számolt be. A csatorna felkereste a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) irodáját, ahol a jogvédő szervezet jogásza, Boros Ilona elmondta, hogy ez diszkriminációnak számít. Ha a két elutasított férfi az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul, a lakás tulajdonosát akár meg is büntethetik.

Rovatok