Index Vakbarát Hírportál

Kálmán Olga hírportált és rádiót indítana Budapesten

2019. június 20., csütörtök 05:00

Szerdai programbemutatója után interjút készítettünk Kálmán Olga főpolgármester-jelölttel. A beszélgetésen rákérdeztünk, hogy milyen szabad sajtót képzel el Budapesten, ugyanis a Partizán főpolgármester-jelölti vitáján azt mondta, hogy a fővárosnak nincs szabad sajtója, és a programjában is csak annyi szerepel, hogy "Budapest legyen a szabadság fővárosa: szabad kultúrát, szabad tudományt, szabad iskolát, szabad sajtót!". 

Kálmán azt mondta, hogy hírportált és rádiót indítana, de egy fővárosi önkormányzat által finanszírozott nyomtatott lapot is el tud képzelni. Szerinte ezek fenntartása "nem nagy pénz, a főváros költségvetésébe ennek bőven bele kell férnie". Hozzátette: nem olyan felületeket képzel el, amelyek arról szólnak, hogy "a főpolgármester kisdedeket simogat".

Szerinte új felületekre azért van szükség, mert "nemrég került 476 darab sajtótermék a Fidesz tulajdonába", ebben a helyzetben "az a minimum, ha a főváros megteremti annak lehetőségét, hogy szabad hírekhez jussanak a budapestiek". 

A Kálmánnal készült interjúnkat hamarosan közöljük, addig ajánljuk az előválasztáson induló másik két jelölttel, Kerpel-Fronius Gáborral és Karácsony Gergellyel készült interjúinkat. 

Rovatok