Index Vakbarát Hírportál

Kálmán Olga: Kiszuperált buszokat vásárolt Budapest

2019. június 21., péntek 15:38

Kálmán Olga , a DK által támogatott független jelölt pénteken azt mondta, az "nem járja", hogy a főváros vezetői az elmúlt esztendőkben más európai városokban kiszuperált, leharcolt, tíz-húsz éves buszokat vásároltak össze. Szerinte, ha a főváros évente százhúsz elektromos buszt szerez be, azoknak az ára nagyságrendileg tízmilliárd forint, vagyis Budapest éves költségvetésének kevesebb mint három százaléka.

Ha őt megválasztják, Budapesten havonta tíz hagyományos buszt cserélnek le elektromos járművekre, írja az MTI.

Kálmán szerint bizonyos vásárlási konstrukciók esetén vagy uniós támogatás felhasználásával a buszok ára alacsonyabb is lehet. Azt mondta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter áprilisban bejelentette, hogy a kormány háromezer elektromos busz beszerzését finanszírozza. Budapest kér ezekből a buszokból. 

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője egy kérdésre azt mondta, az előválasztás már most is elérte a célját, mert a kezdeményezés megmozgatta a budapestieket, akik sorban állnak azért, hogy szavazhassanak.

Arról is faggatták, hogy a napokban Judith Sargentinihez hasonlította Kálmán Olgát. Dobrev Klára azt válaszolta, hogy a Sargentini-jelentés a magyarokat védi és ő nagyon büszke arra, hogy együtt dolgozhatott a holland zöldpárti politikussal. "Judith Sargentinihez hasonlítani valakit, az azt jelenti, hogy erős, határozott, demokrata elkötelezettségű és ráadásul kemény nő" - mondta.

Rovatok