Index Vakbarát Hírportál

Éjjel lebontották és elhordták a kétfarkúak buszmegállóját Szombathelyen

2019. június 25., kedd 11:15 | aznap frissítve

Ismeretlenek lebontották azt a buszmegállót Szombathelyen, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) épített közadakozásból. Az építményt először Felcsútra szánták és ott is avatták fel, majd, miután a helyi önkormányzat ott nem tűrte meg, egy olyan szombathelyi megállóban helyezték el, ahol régóta a szabad ég alatt várakoztak az utasok.

A helyi fideszes képviselő, Sátory Károly már korábban kikelt az építmény ellen, az ugytudjuk.hu legalábbis felidézte, hogy az április 30-i közgyűlésen Sátory azt követelte: aki felépítette, az vigye onnan el a megállót. Ennek ellenére a közgyűlés megszavazta, hogy maradhat a helyén, ha elindítják az engedélyeztetést.

Erre mindeddig nem került sor, de hétfőn az MKKP Vas megyei szervezete azt írta a Facebookon, hogy ismeretlenek kicsavarták a buszmegállót tartó oszlopok csavarjait, vélhetően azért, hogy egy alkalmas pillanatban lebonthassák.

Gyönyörűen kitervelt aljasság, na

– fogalmaztak, kedden reggel pedig már arról számoltak be egy, az eredeti bejegyzésükhöz fűzott hozzászólásban, hogy a buszmegállót valaki, illetve valakik, egyes információk szerint talán fidelitasos aktivisták (de ez nem megerősített)

az éjszaka során lebontották, és egy közeli épület mögé helyezték a darabjait.

Annak ellenére történt így, hogy az MKKP megyei szervezete nemrég már elküldte a beígért részletes tervrajzot is az önkormányzathoz, aminek nyomán megkapták volna rá az engedélyt.

Frissítés: Végül kedden koraeste megjelentek a helyszínen az MKKP aktivistái, és visszarakták a helyére a buszmegállót.

Rovatok