Index Vakbarát Hírportál

Az erős kampány legyőzte a celebjelöltet

2019. június 27., csütörtök 15:24

A Demokratikus Koalíció és a Momentum nem tudta átvinni az ellenzéki oldalon kiemelkedő EP választási eredményét a főpolgármester-jelölti előválasztásra. Karácsony Gergely, az MSZP-P jelöltje nyert, mert a kampánya során meg tudott újulni, felkészült városvezető benyomását keltette, míg Kálmán Olga csak a nevét és ismertségét hozta, de nem tudott újságírócelebből hiteles politikussá átalakulni. 

Budapesten valószínűleg ezzel nincs vége az ellenzéki könyöklésnek, de sok mozgástere nem maradt a pártoknak, mert a választók a tapasztalatok alapján büntetik, ha valaki rontja a közös ellenzéki esélyeket. Tarlós István és Karácsony Gergely párharca nem lefutott meccs, minden attól függ, hogy októberben mennyire lesznek elégedetlenek a kormányellenes szavazók Budapesten, és hogy mennyire támogatja majd a DK és a többi ellenzéki párt a közös főpolgármester-jelölt kampányát.

(Borítókép: Kálmán Olga független, a Demokratikus Koalíció által támogatott főpolgármester-jelölt (k), valamint Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum (b) és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd (j) főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok