Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely népszerűtlenségét méri a Nézőpont

2019. június 28., péntek 10:14

Gyurcsány Ferencet a budapestiek 69, a teljes népesség 70 százaléka nem szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, írja a kormányközeli Nézőpont Intézet. Az előválasztás eredményhirdetését követően közzétett, ám június első hetében felvett kutatásuk szerint legalábbis a DK elnöke után – a jelenleg semmiféle pártfunkciót be nem töltő, volt Jobbik-elnök – Vona Gábor (61 százalék), valamint holtversenyben Karácsony Gergely és Dobrev Klára (47-47 százalék) a legelutasítottabb politikusok Magyarországon.

Gyurcsány Ferencet csupán a magyarok 14, Vona Gábort 17, Dobrev Klárát 19, Karácsony Gergelyt pedig 20 százaléka szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, írták. 

Karácsony Gergely budapesti népszerűségét és elutasítottságát érintően a Nézőpont azt állítja, a fővárosban lakók negyede, 23 százaléka szimpatizál vele, míg elutasítottsga 55 százalékos.

Sokatmondó, hogy a közlemény nem szól Tarlós István népszerűségéről, illetve elutasítottságáról, csupán azt állítják: "Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus jelenleg Magyarországon, a megkérdezettek több mint fele (51 százalék) szeretné fontos politikai pozícióban látni". A kormányfőre vonatkozó elutasítottsági adatokat a Nézőpont szintén nem közölte.

Rovatok