Index Vakbarát Hírportál

Baltával támadt alvó feleségére a gyerekek előtt

2019. július 4., csütörtök 09:24

Egy 59 éves tarnabodi férfi még januárban egyik este 10-kor magához vett egy közepes nagyságú baltát, azzal odalopakodott alvó feleségéhez, majd a szerszám fokával minden előzmény nélkül legalább közepes erővel lesújtott a nő koponyájára.

Vele szemben emelt vádat csütörtöki közleménye szerint a Heves Megyei Főügyészség.

Közleményük szerint a vádlott férfi évtizedeken át élt közös háztartásban a nővel, akivel a bűncselekmény elkövetésekor három kiskorú gyereküket nevelték együtt a közös lakásukban, és  ők gondoskodtak 10 éves unokájukról is.

A gyerekek mind a szobában voltak a támadáskor. 

Az ütés a sértettet a fején érte, aki ennek ellenére nem veszítette el az eszméletét, hanem felült az ágyban, mire a férje elővett egy jókora konyhakést, azt a mellkasának szegezte, és megkérdezte tőle, hogy

Na, szeretsz-e már?

Az asszonynak - az ütéskor elszenvedett nyílt koponyatörés ellenére - még ezek után is volt elég lélekjelenléte ahhoz, hogy megragadja a kést, és kicsavarja azt a vádlott kezéből. A négy gyermek mindennek szemtanúja volt, ágyaikból végignézték a támadást.

A házaspár már a támadás előtt a válás mellett döntött, a férjnek külön lakrészbe kellett volna költöznie, de "ő ezt nehezményezte, a küszöbönálló szakítás miatt feszült idegállapotba került" - írja az ügyészségi közlemény.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint - ezzel halmazatban - négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a nyomozás során keletkezett csaknem 300.000 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Rovatok