Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt: fideszes támogatással indul Pesterzsébeten a volt MSZP-s polgármester

2019. július 16., kedd 16:25

Megállapodással zárultak a tárgyalások a pesterzsébeti Fidesz és Szabados Ákos, a kerület jelenlegi független (volt MSZP-s) polgármestere között, olvasható a helyi Fidesz közösségi oldalán található bejegyzésben.

A megállapodás szerint a két fél fontosnak tartja a hagyományok, a keresztény nemzeti kultúra megőrzését, a déli határkerítés fenntartását, valamint az illegális bevándorlás megállítását. Egyetértenek abban, hogy a migrációt nem bátorítani kell, hanem az embereknek abban kell segítséget nyújtani, hogy ne hagyják el otthonaikat, hazájukat, abban kell segíteni őket, hogy otthon tudjanak boldogulni. 

A megállapodás értelmében továbbá Szabados Ákos is támogatásáról biztosítja Tarlós István főpolgármestert, valamint egyetért a kormány családpolitikájával. Kiemelt céljuk a kerületben élő idős emberek és a kerületi kulturális élet képviselőinek támogatása. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a kerületben található zöldfelületek bővítésére, valamint parkok és a Duna-part védelmére.

A megállapodást sejteni lehetett előre, ezért, mint arról beszámoltunk, Balog Róbertet, a Főtáv korábbi szóvivőjét, mai kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztály-vezetőjét jelöli az MSZP az ellenzék közös polgármesterjelöltjének Pesterzsébeten. 

Azt is megírtuk, hogy Balogh nem lesz közös ellenzéki polgármesterjelölt, mert a Momentum a Jobbik budapesti elnökének, Bencsik Jánosnak a polgármesterségét támogatja Pesterzsébeten. 

Rovatok