Index Vakbarát Hírportál

Meg akarta mutatni a kamasz, milyen bátor, lerúgta a vasúti átjáró mindkét sorompóját

2019. július 18., csütörtök 17:51

Bátorságát akarta bizonyítani, ezért lerúgta egy hajdúhadházi vasúti átjáró mindkét sorompóját egy tizenhat éves fiú márciusban. A Debreceni Járási Ügyészség most emelt vádat közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.

A kamasz egy haverjával sétálgatott a Hajdúhadház belterületén lévő vasútállomás környékén, mindketten ittasak voltak. Mikor a sorompóhoz értek, a fiatalnak eszébe ötlött, hogy ő most megmutatja a havernak, mennyire merész. Odalépett a vasúti átjárónál lévő, félsorompóval kiegészített berendezéshez, ami épp azelőtt záródott le, majd egymás után rúgott bele mindét rúdba, amik emiatt letörtek.

A járási ügyészség szerint a vádlott így a félsorompókat működésképtelenné tette, így a berendezés hiányos jelzést adott és az átjáró így nem volt rendesen biztosítva. A fiú ezzel mások életét és testi épségét is veszélyeztette, valamint a vasúti társaságnak 29.000,- Ft kárt okozott.

A kamasz beismerte tettét, vele szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat pártfogó felügyelete mellett bocsássák próbaidőre, és kötelezzék az okozott kár megtérítésére.

Rovatok