Index Vakbarát Hírportál

Drasztikus lépéssel reagál az Onkológiai Intézet a hajnali sorbaállásokra

2019. július 25., csütörtök 23:30

"A kemoterápiára váró betegek hajnali 5 órától állnak sorba egy szűk lépcsőházban, hogy 7 órától sorszámot húzhassanak maguknak az aznapi vizsgálatokra" – számolt be az Index az Országos Onkológiai Intézetben kialakult áldatlan állapotokról csütörtökön.

A nap végére az is kiderült, hogyan reagál az intézet a helyzetre: az ATV Híradó kórházi forrásokból úgy értesült, hogy a hajnali folyosói várakozásokat a jövőben azzal igyekeznek majd kiküszöbölni, hogy nem engedik be a korán érkezőket az épületbe, csak a hivatalos rendelési idő megkezdésekor. Az Onkológiai Intézet nem cáfolta az ATV híradójának értesülését.

Az intézet ezen felül már augusztustól bevezetné az elektronikus előjegyzést, amitől szintén a helyzet javulását reméli, noha a hajnali sorbanállások nem az előjegyzett kemoterápiás ellátások miatt alakulnak ki, hanem azért, hogy a betegek egyáltalán bejussanak az orvoshoz, aki a laboreredményeik alapján beutalja őket a már előjegyzés alapján folyó kemoterápiás kezelésekre.

Órákon át tolonganak a betegek az onkológián

Cikkünk megjelenése után az Országos Onkológiai Intézet azt írta az Indexnek: "Minden beteget tájékoztatunk, hogy intézetünkben a munkaidő és a betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik. A várótermeket 7 órakor nyitjuk, a munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje ezért értelmetlen, nem róható fel az intézetnek."

Rovatok