Index Vakbarát Hírportál

Saját könyvelőjük lopta szét az oroszlányi tűzoltókat

2019. augusztus 1., csütörtök 21:16 | aznap frissítve

Saját könyvelőjük lopta meg az oroszlányi önkormányzati tűzoltókat az RTL Klub csütörtök esti riportja szerint.

A pénzt a vád szerint felvette a tűzoltóság bankszámlájáról, és a hiányzó összeget tartozásként tüntette fel a könyvelésben. Ezzel párhuzamosan az állami költségvetésre is rájárt. A tényleges béreknél alacsonyabb fizetésről nyújtott csak be adóbevallást.

Az oroszlányi tűzoltóknak gyanús lett saját könyvelőjük, így megnézték az ügyfélkapun keresztül a járulékbefizetéseket. Ekkor döbbentek rá, hogy azok hiányosak voltak. Ezt jelezték a tűzoltók a parancsnoknak és a vezetőségnek, ahol pedig kiderítették, hogy a tényleges bérekhez képest kevesebbet írt a nő az adóbevallásokba évek óta. Az iratok szerint 26 tűzoltó bérével ügyeskedett, és így csaknem 41 millió forint adót és járulékot csalt el. Emellett a nő 11 millió forintot emelt el a tűzoltóság számlájáról, amit elköltött, a könyvelésben adó és szállítói tartozásként tüntette fel. 

A tatabányai járási ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználás miatt nyújtott be vádiratot. 

Az ügyészség azt javasolja, ha mindent beismer, 3 év letöltendő börtönt kapjon. A nő nem tagad, csak az összegeket vitatja. 

Rovatok