Index Vakbarát Hírportál

Szolnok: nem lesz előválasztás a volt KDNP-s és az ugróköteles exelnök szocialista között

2019. augusztus 3., szombat 16:47

Nem lesz előválasztás Szolnokon, erről állapodott meg hét ellenzéki párt és civil szervezet szombaton – közölte Lukácsi Katalin, az egyik lehetséges összellenzéki polgármesterjelölt. A városban az elmúlt hetekben megosztott volt az ellenzék, a Momentum, a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa (MMM) és helyi szervezet, Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület, valamint a jobbikosok egy csoportja Lukácsit támogatta, az MSZP, a DK, az LMP és a helyi jobbikosok másik része pedig a szocialista Radócz Zoltán indulását szerette volna. Ezért eddig úgy tűnt, a két jelölt között előválasztás dönt.

Lukácsi szombat délután posztolta a Facebookon, hogy a hét szervezet megállapodott arról: nem lesz előválasztás, tárgyalással döntik el a vitás kérdéseket. Azt írta: „Természetesen együtt indulunk az őszi önkormányzati választásokon közös polgármesterjelölttel és 12 közös egyéni önkormányzati képviselőjelölttel.”

Az előválasztást augusztus 12-15. között tartották volna a korábban nyilvánosságra került információk szerint. Szó szerint ugyanezt posztolta négy óra után nem sokkal Radócz Zoltán is.

Rovatok