Index Vakbarát Hírportál

Börtönt kértek a tüntetők a kutyáját halálra kínzó balotaszállási nőre

2019. augusztus 26., hétfő 09:40

Több százan, sokan kutyáikkal együtt tüntettek a Kiskunhalasi Járási Ügyészség előtt azt követelve, hogy szigorúbban büntessék az állatkínzást, írja a Blikk.

A tüntetést annak a balotaszállási nőnek az ügye váltotta ki, aki augusztus elején a kutyáját egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte, majd elindult az 5413-as számú úton. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet, és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten, majd mire kiértek a rendőrök, már elföldelte. A 68 éves nő azzal indokolta kegyetlen tettét, hogy a kutya megijedt a vihartól, és ismét megszökött.

A tüntetés főszervezője, Bíró Brigitta a HalasInfo tudósítása szerint beszédében azt mondta,

elegük van abból, hogy a bíróságok csak felfüggesztett börtönbüntetéseket osztanak ki, amelynek nincsen súlya és visszatartó ereje sem.

Felszólalásában Szabó Attila, az ARGOS Állatvédelmi Egyesület elnöke hosszasan sorolta a hasonló, sőt még kegyetlenebb eseteket, valamint a feltűnően enyhe büntetéseket.

A tüntetők végigvonultak Kiskunhalas belvárosán is olyan molinókkal, mint „Fogjunk össze az állatkínzók ellen!” vagy „Börtönt az állatkínzóknak!”, sokan pedig azt skandálták, hogy „Elég volt!”.

Az állatvédők ezután piros festékkel leöntött plüssöket kötöttek egy autó után, amiről az emberek jelképesen levághatták azokat, majd rendőri biztosítás mellett a balotaszállási nő tanyája elé mentek. A tanya előtt kihelyezték a véresnek tűnő plüssöket mécsesekkel, virágokkal együtt, hogy így emlékezzenek meg a sokat szenvedett állatról. A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány felhívására nemcsak Kiskunhalasan, hanem országszerte több helyen is tüntetések zajlottak.

A 68 éves nő ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a rendőrségen.

Rovatok