Index Vakbarát Hírportál

Lovagkeresztet kapott a Fideszhez átálló pesterzsébeti polgármester

2019. augusztus 30., péntek 11:12

Orbán Viktor javaslatára Áder Jánostól kapott állami kitüntetést még augusztus 20-a alkalmából Szabados Ákos. A főváros XX. kerületének korábban MSZP-s, majd független, most pedig Fidesz támogatással újrázni kívánó polgármesterét a kerületi honlap idevágó híre szerint:

Pesterzsébet fejlesztése, illetve kulturális életének élénkítése érdekében végzett, a főváros eredményes működéséhez hozzájáruló polgármesteri munkája elismeréséül a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta

a polgármesternek a köztársasági elnök. A honlapon most közzétették Szabados köszönetnyilvánítását is, szerinte:

Nekem szóló kitüntetést kaptam, de a kerület lett gazdagabb vele. A közösen végzett munkánk dicsérete ez, az együtt elért eredmények hivatalos elismerése.

Megírtuk, Szabadost már tavasszal megnevezték az ellenzéki pártok közös kerületi polgármesterjelöltjüknek, csakhogy ezután "bejelentkezett érte" a Fidesz is.

A XX. kerületi polgármester-jelölésben azután merült fel újabb csavar, hogy a Hvg.hu-ra hivatkozva megírtuk, mivel a Fidesz 1994 óta nem tudott nyerni a döntően inkább baloldali beállítottságú XX. kerületben, ezért most új taktikát eszelt ki: saját vagy „álcivil” jelölt indítása helyett a városrészt 21 éve irányító polgármestert készül támogatni.

SZABADOS ÁKOS NÉGY ÉVE FÜGGETLEN UGYAN, DE 17 ÉVIG MSZP-SKÉNT VEZETTE PESTERZSÉBETET, RÁADÁSUL EGÉSZEN A HELYI FIDESZ VÁRATLAN HÚZÁSÁIG AZ ELLENZÉK KÖZÖSEN TÁMOGATOTT POLGÁRMESTERJELÖLTJE VOLT.

Így az ellenzék új jelölt keresésére, és végül indítására kényszerült, és ugyan egy ideig úgy tűnt, nemcsak az MSZP által megnevezett, de független Balog Róbert, hanem a jobbikos Bencsik János is megpróbálkozik, végül ő visszalépett és Balog lett az ellenzéki pártok pesterzsébeti jelöltje.

Ezzel szemben Szabados formális megállapodást is kötött a Fidesszel, amelyben például az szerepel, hogy a két fél fontosnak tartja a hagyományok, a keresztény nemzeti kultúra megőrzését, a déli határkerítés fenntartását, valamint az illegális bevándorlás megállítását. Egyetértenek abban, hogy a migrációt nem bátorítani kell, hanem az embereknek abban kell segítséget nyújtani, hogy ne hagyják el otthonaikat, hazájukat, abban kell segíteni őket, hogy otthon tudjanak boldogulni.

A megállapodás értelmében továbbá Szabados Ákos is támogatásáról biztosítja Tarlós István főpolgármestert, valamint egyetért a kormány családpolitikájával.

Mindez valóban kitüntetésre méltó.

Rovatok