Index Vakbarát Hírportál

Reggelre elhárították a viharkárokat Szegeden

2019. szeptember 10., kedd 10:45

A szegedi polgármesteri hivatal közleményben jelentette be, hogy reggelre helyreállt a város működése. Mint írják, hatalmas összefogással, éjszakába nyúlóan dolgoztak együtt a szegedi önkormányzat cégei a hétfői viharkárok elhárításán. A tömegközlekedés már hétfőn este helyreállt, a környezetgazdálkodás kedd reggelre járhatóvá tette a városi közutakat és elhárította a balesetveszélyt a közterületeken. 

Hétfő délután hatalmas vihar csapott le Csongrád megyére, amely több településen is áramkimaradást okozott. A majdnem orkán erejű szél a megyeszékhelyen, Szegeden is súlyos károkat okozott: megrongálódott a Nemzeti Színház teteje, a jogi kar épülete, autókra és utakra dőltek a fák, egy ember pedig életveszélyesen megsérült, miután platánfa szakadt rá és barátaira a Széchenyi téren.

A megyei katasztrófavédelem szerint Csongrád megyében 700 helyre riasztották a tűzoltókat. Szinte a megye minden pontjáról érkeztek bejelentések, kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak komoly fennakadásokat a városokban és a külterületeken.

De károkat okozott a viharos szél Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében is, ahol a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán. A helyreállítás előreláthatólag szerdára is áthúzódik.

Rovatok