Index Vakbarát Hírportál

Jogvédők: Budafok több pénzzel tartozott a 79 éves férfinak, mint amennyiért őt kilakoltatták

2019. szeptember 11., szerda 14:52

Már a bérleti szerződését is törvénysértő módon mondták fel a hajléktalanná tett 79 éves budafoki férfinak, írja a Város Mindenkié jogvédő csoport. A férfit július 30-án lakoltatták ki, mert 35 906 forint lakbérhátraléka volt az önkormányzatnak. A jogvédők szerint a "budafoki idős férfi ügyében eddig is súlyos jogsértések és visszaélések kerültek napvilágra", és hogy "a Családsegítő Szolgálat ügyben eljáró munkatársa kiemelkedően súlyos szakmai hibákat és etikai vétségeket követett el, amikor közreműködött az idős férfi félrevezetésében és hajléktalanná tételében". 

Az ügyet szerették volna megtárgyalni az önkormányzat szociális bizottságának ülésén, de azt váratlanul berekesztették. Most a Város Mindenkié csoport azt állítja, a titkolózások oka az, hogy "a 79 éves férfinak már a lakbásbérleti szerződését is törvénysértő módon mondták fel". 

Egy számláról írnak, amely szerint az idén május 10-én az önkormányzat 47 434 forint "különszolgáltatási díjkülönbözetet írt jóvá az idős úrnak a 2017. január elsejétől 2019. május 31-ig tartó időszakra, vagyis addigra ennyivel tartozott neki az önkormányzat", és amikor a lakásbérletet felmondó levelet írták számára, a "fizetési felszólításnak az időpontjára arányosított része meghaladta az idős úr lakbér-hátralékát. Vagyis: a bérleti szerződés felmondásakor nem az idős úr tartozott az önkormányzatnak, hanem az önkormányzat tartozott neki."

Azt kérik Karsay Ferenc polgármestertől, hogy az eljárási hibák, és a várható jogi következmények figyelembevételével "azonnal tegye lehetővé, hogy az idős úr visszaköltözzön az otthonába". 

Az ügyben kérdéseket küldtem az önkormányzatnak, amint válaszolnak, megírjuk.

Rovatok