Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Botka ellenfelét fogadta Szeged ügyében

2019. szeptember 13., péntek 11:25

Orbán Viktorral folytatott megbeszélést Szeged fejlesztési lehetőségeiről Nemesi Pál, a Fidesz által támogatott szegedi polgármesterjelölt a budai Várban kedden – derült ki a Szegedma.hu írásából.

A függetlenként induló polgármesterjelölt szerint Szeged jelenlegi városvezetése elszigetelődött, pedig a város gazdaság fejlesztése elképzelhetetlen a kormánnyal, a kamarával, a vállalkozókkal, az egyetemmel és a Szegedet körülölelő térséggel való együttműködés nélkül.

Hidat építünk Szeged és az ország között, minden értelemben, mert megépítjük végre a 3. Tisza hidat, és kapcsolatot építünk az ország vezetése felé is.

Nemesi Orbán Viktor miniszterelnökről azt írta a közleményében, hogy ő Magyarország egymás után harmadik alkalommal megválasztott miniszterelnöke, „természetes, hogy felkereste egy egyeztetésre”. Az viszont már nem annyira természetes persze, hogy a miniszterelnök egy nem hivatalban lévő független polgármesterjelöltre fordítja az értékes idejét.

„Azért kértem Orbán Viktor miniszterelnöktől egy találkozót, hogy biztosítsam róla: van párbeszédképes alternatíva Szegeden, és a szegediek változásra vágynak. A miniszterelnök teljes mértékben nyitott a párbeszédre és a Szeged jövőjét meghatározó elképzeléseinkre” – írta Nemesi.

Szegedet 2002 óta vezeti az MSZP-s Botka László, aki sorra magabiztosan nyeri a választásokat. A Fidesz sorra próbálkozik a különféle jelöltekkel, ezúttal egy függetlenként induló vállalkozó mögé állt be a kormánypárt, és úgy tűnik, Orbán Viktort is bevetik Nemesi érdekében.

Rovatok