Index Vakbarát Hírportál

Műszaki hiba miatt bömbölt egész éjjel a Rammstein az új Puskás Stadionban

2019. szeptember 17., kedd 07:41 | aznap frissítve

A német rockegyüttes, a Rammstein egyik számától volt hangos kedd hajnalban az új Puskás Ferenc Stadion környéke, pedig a zenekar nem is koncertezett Budapesten.

Az olvasónktól kapott felvételen jól hallható, hogy az épülő új stadionból a Rammstein nemrég megjelent albumának nyitószáma, a Deutschland szól folyamatosan olyan nagy hangerővel, ami még a környező lakásokban is tisztán hallatszik. A feltételezett hangpróba este nyolc órától hajnali fél háromig tartott, és végig ez az egy szám ismétlődött.

Hajnali hangpróba Rammsteinnel a Puskás Ferenc Stadionban

Egy másik olvasónk szerint a hangpróba már legalább délután ötkor elkezdődött, és még reggel fél nyolckor is tartott. Emiatt több rendőrségi bejelentést is tettek, de ennek semmi eredménye nem volt.

A stadiont kivitelező Magyar Építők Zrt. a honlapján számolt be az építkezés állapotáról. Múlt héten látványos fénypróbát tartottak az aréna külső karéján, már zajlik a pálya füvesítése és szinte az összes szék is a helyére került már.

A stadion nyitómeccse november 15-én lesz, ahol a magyar válogatott Uruguay csapatával mérkőzik meg. A 2020-as Európa-bajnokságon három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd itt.

Kérdéseinket elküldtük a stadiont fenntartó Nemzeti Sportközpontoknak, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés:

Az esettel kapcsolatban a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt.-től kaptunk választ. Ők úgy értesültek a kivitelezőtől, hogy műszaki hiba miatt szólt a zene hétfő délutántól egészen kedd reggelig. A vállalkozó megtette a szükséges lépéseket, hogy a hiba még egyszer ne fordulhasson elő. Az okozott kellemetlenségért a környező utcák lakóinak elnézését kérik.

Rovatok