Index Vakbarát Hírportál

Már 75 gyerek és 7 felnőtt került kórházba a hajdúsámsoni szalmonellafertőzés miatt

2019. szeptember 23., hétfő 14:00

A Debreceni Egyetem tájékoztatása szerint csütörtök óta a klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban már 75 beteget láttak szalmonellafertőzés miatt. A 75 emberből 11 már hazamehetett. A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak.

Az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára. A betegek közül senki nincs súlyos, életveszélyes állapotban. Mint megírtuk, annyi gyerek fertőződött meg Hajdúsámsonban, hogy megteltek a debreceni kórházak, ezért az esetleges további páciensek ellátására a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat jelölte ki az országos tisztifőorvos.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben, a laboratóriumi vizsgálatok folyamatban vannak.

Azt még nem tudni, hogy a megbetegedést mi okozta, mindenesetre az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik.

Rovatok