Index Vakbarát Hírportál

Az igazgató szerint nem veszélyes a szentesi gimi, ahol leszakadt a mennyezet

2019. szeptember 30., hétfő 14:41

Valóban rossz állapotban volt a szentesi gimnázium épülete, amelyben múlt héten leszakadt a mennyezet. Az Indexnek a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Tóth Tamás József ma reggel arról beszélt, hogy a gimnázium épületei száz-százharminc évesek. Ezekben az épületekben a korábbi "több évtizedes elhanyagoltság" miatt valóban sok javítandó és felújítandó dolog akad.

Ahogy azt korábban megírtuk: a mennyezet egy része múlt hét csütörtökön szakadt le.  Az igazgató szerint a durván másfél négyzetméteres vakolatdarab egy korábbi beázás miatt szakadt le péntek reggelre virradóra, de szerencsére senki nem sérült meg.

A Tankerületi Központ fennállása óta folyamatosan fejleszti intézményünket, csupán ebben az évben több, mint 150 millió forintot fordított infrastrukturális fejlesztésünkre

- mondta a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója.

Tóth Tamás József tájékoztatása szerint a korábbi beázások az elmúlt hónapokban a Tankerületi Központ által megvalósított teljes tetőcserének köszönhetően megszűntek. Az igazgató ehhez azt is hozzátette: balesetveszélyes területek jelenleg nincsenek az iskolában.

Az előző cikkünkben egy névtelenséget kérő helyi forrásunkra hivatkozva arról írtunk, hogy pont Szekeres Adrienn tablója mellett szakadt le a mennyezet. Azóta azonban több olvasónk is azt írta, hogy a képen látható tabló valójában az énekesnővel azonos évfolyamon végző párhuzamos osztályé.

Rovatok