Index Vakbarát Hírportál

Pizzafutárnak álcázta magát a budapesti rabló

2019. október 1., kedd 13:37

Egészen kreatív módon, magát pizzafutárnak álcázva akart kirabolni egy budapesti óraüzletet egy fegyveres férfi − közölte az MTI.

A 48 éves férfi tavaly decemberben fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal kopogott be egy ötödik kerületi óraboltba. A rabló az ajtót nyitó eladót pisztolyával az üzlet pincéjébe kényszerítette, ahol két üzlettulajdonos és egy vevő tartózkodott. Mindannyiukat megfenyegette, hogy ha nem engedelmeskednek, lelövi őket.

A férfi ezután átadott egy sporttáskát az eladónak, hogy pakolja bele az órákat. Eközben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt, kérlelte a férfit, hogy engedje vizet inni. A rabló ezt először nem akarta megengedni, de végül mégis beleegyezett abba, hogy a tulaj kimenjen a konyhába.

A tulajdonos a lehetőséget kihasználva visszaszaladt az üzlethelyiségbe. A rabló ekkor rálőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el. A tulaj kimenekült az utcára és rendőrségért kiáltott, mire a tettes menekülőre fogta. A bolt tulajdonosa megpróbálta megállítani, mire a rabló ismét rálőtt, de megint nem találta el.

A férfi végül el tudott menekülni, de egy hónapon belül azonosították, a TEK elfogta, most pedig többszörösen minősített rablás kísérlete miatt emelt vádat ellene a Fővárosi Főügyészség.

Rovatok