Index Vakbarát Hírportál

5 év fegyházra ítélték az edzőt, aki a fiúk alsónadrágjában nyúlkált

2019. október 2., szerda 13:36 | aznap frissítve

A Tatabányai Törvényszék  2 rendbeli szexuális erőszak, és 10 rendbeli szexuális visszaélés miatt öt év  fegyházbüntetésre ítélt egy fiatal fiúkat molesztáló lábteniszedzőt, közölte a vádiratot benyújtó Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Egy Komárom-Esztergom megyei általános iskolában hetente háromszor tartottak lábtenisz edzést, amelyet  a vádlott, mint segítő szülő tartott meg, ha a tanár éppen nem ért rá.  vádlott az iskolában rádiós szakkört is vezetett.  

A vádlott a  2014 és 2018 között tartott  edzéseken, foglalkozásokon  összesen 11 kiskorú, 10 és 13 év közötti fiút zaklatott. Többször benyúlt az alsónadrágjukba azzal az ürüggyel, hogy nyújtás közben az izmok feszülését ellenőrzi, illetve a nyújtásban segít. Az edző szexuális közeledése a gyerekeknek negatív lelki élményt okozott.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, akkor 5 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítéljék, és tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyek révén gyerekek közelébe kerülhet.  A bíróság az ügyben előkészítő ülést tűzött ki, amelyen az edző beismerte a bűncselekmények elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.  

A bíróság megszüntette a vádlott letartóztatását, de elrendelte a bűnügyi felügyeletét. 

Rovatok