Index Vakbarát Hírportál

Kokaindílerek buktak le Budán

2019. október 7., hétfő 13:59

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói közel 9 millió forint értékű kábítószert foglaltak el, miután elfogtak két terjesztőt és az őket ellátó dílert, írja a police.hu.

A rendőrök a napokban kaptak egy fülest (ahogy a közleményben írják, "bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan"), hogy két férfi kábítószert árul Budapest II. kerületében. Egy középkorú férfitől szerezték be a kábítószert, majd saját vevőkörüknek adták el.

A Bevetési Osztály az információ alapján október 4-én elfogta a 45 éves budapesti L. Árpádot és társát, a 43 éves törökbálinti T. Gábort. A férfiak lakásain közel 400 gramm kokaint, 300 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi maradványt, a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket, közel 10 millió forintot, 100 eurót, 6100 USA dollárt, autókat és ékszereket foglaltak le.

A rendőrök beazonosítottak egy harmadik dílert is; a 46 éves K. Gábor több budai kerületben is árult kábítószert, amit L. Árpádtól szerzett be. K. Gábort egy óbudai kaszinóban fogták el, ruhájában és lakásán is kokaint találtak.

A BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három férfit kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Letartóztatásukat elrendelte a bíróság.

Rovatok