Index Vakbarát Hírportál

Tolnát vitte a Fidesz, bár Szekszárdon nem lesz könnyű dolga

2019. október 14., hétfő 01:53

Tolna megyében nem sikerült az ellenzéknek megszorongatnia a Fideszt, bár lesz olyan kormánypárti polgármester, akinek nehezebb dolga lesz a városa vezetésével, mint eddig volt. Konkrétan  a megyeszékhely, Szekszárd polgármestere, Ács Rezső, lesz ilyen, aki ugyan 49,77 százalékkal legyőzte a 47,43 százalékot szerző Bomba Gábor László ellenzéki jelöltet, viszont kisebbségbe került a közgyűlésben, ahol az ellenzék nyolc, a Fidesz viszont csak hat mandátumot kapott. 

Ennél könnyebb dolga lesz Szabó Péternek Pakson, aki 52,58 százalékos kapott, míg az ellenzéki Heringes Anita 47,42 százalékot. Pakson a közgyűlésben is maradt a kormánypárti többség, igaz, csak egy fővel. Bonyhádon és Dombóváron is tarolt a Fidesz, mindkét városban több mint ezer szavazattal nyert a fideszes jelölt, előbbiben Filóné Ferencz Ibolya, utóbbiban Pintér Szilárd. Kicsit szorosabb volt a verseny Tolnán, ahol mindössze 45 szavazat választotta el a nyertes fideszes Appkelshoffer Ágnest a független Balogh Zoltántól. 

Tolna megyében, ahogy minden megyében, a megyei közgyűlést is dominálta a Fidesz, 10 mandátumot szerzett a kormánypárt, kettőt a DK, az MSZP, a Jobbik és a Momentum pedig egyet-egyet. 

Rovatok