Index Vakbarát Hírportál

A győri ellenzék nem adja fel, új választást akar kiharcolni

2019. október 24., csütörtök 21:51 | aznap frissítve

Nem adja fel Borkai Zsolt botránya ellenére a választáson kikapott győri ellenzék: megtámadták a választás végeredményét, majd ennek elutasítása után még fellebbeztek is – derül ki a Népszava cikkéből. 

Az ellenzéki szövetség korábban beadványt intézett a területi választási bizottsághoz, mert szerintük visszásságok voltak a választás során. Ezt a bizottság elutasította, ám a győri ellenzék nem nyugodott bele, állításuk szerint a választás tisztasága megkérdőjelezhető, ezért csütörtökön fellebbeztek. 

„A helyi választási bizottsági ülésen az aljegyző jegyzőkönyvbe mondva elismerte, fogalma sincs, hány szavazólap ment ki a szavazókörökbe” – mondta Pollreisz Balázs, az MSZP városi elnöke. – „Ezek után már nem is meglepő, hogy találtunk olyan körzetet, ahol többen szavaztak, mint ahány szavazólapot hivatalosan odavittek” – tette hozzá.

Mindezek miatt a bíróságon azt kezdeményezték, hogy új választást rendeljenek el Győrben. Így a Fidesz–KDNP is lehetőséget kapna, hogy ne az országos szintre emelkedett botrányba keveredett, jelenleg ügyészségi nyomozásban érintett Borkai Zsoltot kelljen indítania; a teljesen új választás azt jelentené, elölről kell kezdeni a jelöltállítást is. A csütörtökön beadott fellebbezésről a törvény szerint 72 óra alatt kell döntenie a bíróságnak.

Rovatok