Index Vakbarát Hírportál

Botka László nem ült be az MSZP-frakcióba

2019. október 25., péntek 16:20

Pénteken megalakult az új szegedi közgyűlés, amely hagyományosan ilyenkor megválasztja az alpolgármestereket, a tanácsnokokat és az állandó bizottságokat, és dönt a tiszteletdíjakról is. Ilyenkor alakulnak meg a frakciók is, és éppen ennél a résznél figyelhetünk fel egy szokatlan lépésre.

A Szeged.hu percről percre tudósítása szerint ugyanis Botka László szegedi polgármester bejelentette, hogy megalakították az Összefogás Szegedért Egyesület frakcióját, amelynek ő is a tagja. A további tagjai: Joób Márton, Avramov András, Kovács Tamás, Simon-Fiala Donát.

Botka a választáson ennek a szervezetnek a színeiben indult, ám azért érdekes mégis ez a lépés, mert eközben a közgyűlésben alakult külön MSZP-frakció is.

Vagyis a szegedi polgármester, aki korábban évekig az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje is volt, nem ült be a szocialista frakcióba.

Botka az Indexnek a választás után azt mondta az MSZP-hez való viszonyáról azt mondta: "az MSZP-ből kivonultam, nem vagyok naprakész belőle, őszintén szólva nem is érdekel." És tényleg. Botka Lászlót keressük a döntésével kapcsolatban. 

A szegedi közgyűlésben emellett az ellenzéki pártok közül a DK és a Momentum is külön frakciót alakít, míg a Fidesz és a KDNP is külön frakcióba ül (ez több felszólalási lehetőséget és bizottsági helyet biztosít). Botka az október 13-i választást 60,56 százalékkal nyerte, Az ellenzéki összefogás emellett a 20 egyéni választókerületből 18-at megnyert. 

Rovatok