Index Vakbarát Hírportál

Élőben jelentkezünk a pedagógusdemonstráció zárórendezvényéről

2019. december 1., vasárnap 17:55 | aznap frissítve

Vasárnap délután fél hattól a Kossuth téren tartják meg a Szabad Ország, Szabad Oktatás tüntetéssorozat zárórendezvényét. Az esemény hivatalos Facebook-oldala szerint a rendezvényen felszólal:

December 1-én lesz egy éve, hogy eldőlt: a CEU-nak mennie kell Magyarországról, az oktatás problémái viszont itt maradtak. A CEU távozásra lett kényszerítve, mi viszont egy évvel később még mindig itt vagyunk, és kiállunk a független, hozzáférhető magyar oktatásért és a kutatás szabadságáért! Az oktatás mindenki ügye, és a magyarországi oktatásban közel egy évtizede tartó rombolásra újra meg újra fel kell hívni a figyelmet!

– írják a szervezők, amelyek között ott van például a Hallgatói Szakszervezet, az Oktatói Hálózat, az Akadémiai Dolgozók Fóruma vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Szombaton több mint ezer ember vett részt a tüntetésen. A tömeg déltől gyülekezett az MTA főépületénél, majd együtt vonultak az Országház elé. Itt a beszédek után felolvasták a kormány minisztériumai felé benyújtott petícióikat. Ezek többek között az alábbi követeléseket tartalmazzák: 

Rovatok