Index Vakbarát Hírportál

A havazás miatt a ferihegyi reptéren is késések vannak

2019. december 2., hétfő 11:06

Ahogy azt megírtuk, és ahogy azt sokan a saját szemükkel is látták, az első havazás megbolondította a közlekedést az ország nagy részében. Több baleset is volt a délelőtti órákban, sok út nehezen járható, több vonat is órákat késik, a fővárosi tömegközlekedés is akadozik, és ahogy a főpolgármestertől megtudtuk: a takarításhoz is kevés ember áll rendelkezésre.

Az időjárás nem kímélte a Liszt Ferenc repülőteret sem. A Budapest Airport Facebook-oldalára azt írta:

Az ónos eső és a kötelező repülőgép jégtelenítés miatt a kiszolgálás a szokásosnál lassabb, ezért késések várhatóak. Arra kérjük utasainkat, hogy figyeljék a Budapest Airport járatinformációs felületeit ( https://www.bud.hu, mobil applikáció, monitorok a terminálon) és szükség esetén lépjenek kapcsolatba légitársaságukkal.

Később egy hivatalos közleményt is kiadott a Budapest Airport. Azt írták, "a HungaroControltól beérkező időjárás előrejelzésnek megfelelően a repülőtéren teljes hóeltakarítási készültséget rendeltek el december 1. éjszakára, valamint december 2. nappalra. A hajnali óráktól a havazás ónos esőre váltott és a délelőtti órákig kitartott, bár a csapadék intenzitása a vártnál kisebb volt.

A Budapest Airport havas szolgálata mindvégig repülőgépek fogadására és indítására alkalmas állapotban tartotta a repülőtér futópályáit és gurulóútjait, valamint gondoskodott a kiszolgáláshoz szükséges előterek takarításáról is. A reggeli és délelőtti órákban a járatok kiszolgálása lelassult,

a földi kiszolgálási feladatokban jelentős fennakadások tapasztalhatók.

A Budapest Airport a továbbiakban is folyamatosan figyeli az időjárás előrejelzéseket, és saját felületein rendszeres tájékoztatást ad a várható indulási és érkezési időkről. A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy kísérjék figyelemmel a repülőtér járatinformációs felületeit, szükség esetén pedig vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal. A repülőtér szakemberei jelenleg is teljes kapacitással dolgoznak a betonburkolatok tisztán tartásán és a lefagyások megelőzésén annak érdekében, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren továbbra is a legnagyobb biztonságban tudjanak indulni és érkezni a járatok."

Rovatok