Index Vakbarát Hírportál

Nyolc hónapot kapott a komlói nő, aki elhanyagolta, verte és magára hagyta gyerekeit

2019. december 2., hétfő 14:42

Nem jogerős ítéletében nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Komlói Járásbíróság azt a komlói, szegényes körülmények között élő nőt, aki nem gondoskodott az évszaknak megfelelő öltözékről gyermekei számára, őket rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta óvodába. Legkisebb gyermekét egész nap a kiságyban hagyta, írja az MTI.

A három gyereket nem az egészséges életmódnak megfelelően etette, és a szükséges orvosi vizsgálatokra, szemészeti kezelésekre és védőoltások beadására sem vitte el őket. A vádlott több alkalommal bántalmazta gyermekeit, indokolatlanul kiabált velük. Az esti órákban elment az ismerőseihez italozni, a gyerekeket pedig ez alatt egyedül hagyta a lakásban, és csak másnap ment vissza hozzájuk. A családi pótlékból, valamint a gyermekei után járó segélyből, nagyon szegényes körülmények között élő nő a komlói Családok Átmeneti Otthonában élt gyermekeivel.

A bíróság szerint mindhárom gyermek személyiségének fejlődésbeli szintje jelentősen elmarad az átlagtól mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren. A nő nevelési, felügyeleti, gondozási kötelességeinek súlyos megszegésével kiskorú gyermekei testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezéssel éltek, így az ítélet nem jogerős.

Rovatok