Index Vakbarát Hírportál

A megismételt választás után megalakult a képviselő-testület Jászberényben

2019. december 3., kedd 09:30

Hétfő délután megtartotta alakuló ülését a jászberényi képviselő-testület - írja a Szoljon.hu

Az alakuló ülést Dr. Szabó Csaba, a Helyi Választási Bizottság elnöke nyitotta meg a választási eredmények ismertetésével. A tizenöt fős döntéshozó testületet a Fidesz-KDNP hét, a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) hat, a Mi Hazánk Mozgalom egy képviselője, valamint Budai Lóránt (KJE) polgármester alkotja.

Ezt követően a testület tagjai esküt tettek, majd döntöttek az önkormányzati szervezeti és működési szabályzatról, az új bizottsági struktúráról, a tanácsnoki tisztséget betöltők személyéről is.

Jászberényben a Fidesz kifogásai miatt rendeltek el új polgármester-választást azt követően, hogy eredetileg 14 szavazattal nyert Budai Lóránt a fideszes Szabó Tamás ellen. Budai végül a novemberi megismételt szavazáson magas részvétel mellett nagy különbséggel nyert: 14 szavazatos előnyből lett 3758 és 62-34 százalékos győzelem.

Jászberényben (ahol nagyon kilógott a fideszes lóláb a Mi Hazánkból) egyébként feljelentést is tettek a választási eredmény meghamisítása miatt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy azért tettek-e feljelentést, mert idegeneket is beengedtek a szavazókörökbe, és a szavazatszámláló bizottsági tagok „kontrollálatlanul mozogtak”, vagy azért, mert a településen „a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt”.

Rovatok