Index Vakbarát Hírportál

Győr fideszes polgármesterjelöltje: Borkai után van gyomlálnivaló, ezt az emberek is látják

2019. december 6., péntek 12:12

A Szemlélek nevű keresztény blognak adott hosszú interjút Dézsi Csaba András kardiológus, Győr kormánypárti polgármesterjelöltje, helyi önkormányzati képviselő.

Az egész interjút ide kattintva olvashatja.

Az orvos-politikus a Borkai-botrányra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy ő 12 évvel ezelőtt visszavonult a helyi politika frontvonalából (Borkai 2006-ban lett polgármester), mert, mint fogalmazott „bizonyos dolgokkal nem értettem egyet. Nem a polgármester személyével, hanem azokkal a folyamatokkal, amelyek kezdtek kialakulni, kapcsolati hálókkal... Akkor én ezeket szóvá tettem, mert úgy gondoltam, hogy nem ebbe az irányba kellene haladnunk.” Ugyanakkor, tette hozzá, Borkai jól teljesített, a város fejlődött, és „egy embernek mindig érdemes tudnia, hogy az adott zenekaron belül milyen pozícióban muzsikál. Ha valaki »kiszól«, elvész a harmónia.”

Ezután Dézsi kicsit dicséri Borkait, majd úgy fogalmaz, hogy az ő munkájából folytatni szeretné, ami jó volt, „de kigyomlálnám, ami nem oda való. Van gyomlálnivaló, ezt az emberek is látják. (...) Fel kell húzni a bakancsot, meg a munkásnadrágot, nem a csokornyakkendőt, és nekiállni dolgozni. Ezt a mentalitást szeretném bevinni a városházára.  Össze kell fogni és tolni kell a szekeret, mert ha nem, akkor itt nagy bajok lesznek.”

Dézsi több válaszában is visszatérő elem, hogy nem híve a politikai megosztottságnak. Úgy fogalmazott, hogy

Győrért szívesen dolgozom, miközben nem szeretnék belekeveredni az ország jelenlegi állapotába, hogy emberek pusztán azért gyűlölnek másokat, mert eltérő a világképük. Ezt Győrben nem szabad megengedni, s ha rajtam múlik, ez nem is fog itt teret nyerni. 

Ehhez hozzátette, hogy őt „nem lehet joystickkal irányítani”, nem is vállalna olyan feladatot, ami ilyen embert igényel. „A döntéshozóknak fel kellett vállalniuk, hogy én olyan ember vagyok, aki minden tekintetben csakis Győr város érdekeit hajlandó szolgálni – különben más személyben kellett volna gondolkodniuk” közölte. Erre a témára az interjú legvégén is kitér, úgy zárja a válaszait, hogy „azzal, hogy a Fidesz-KDNP engem jelölt, felvállalja azt, hogy itt nem az országos pártpolitika fog számítani, hanem mindent meg fogok tenni azért, hogy Győrnek jó legyen”.

Dézsi elárulta, hogy az egyik legjobb barátja a Népszabadság újságírója volt, és az emberi kapcsolatait nem pártkötődés mentén alakítja. „Nem szeretem címkézni az embereket. Ebből a szempontból nehéz természetű ember vagyok, mert nem a hagyományos pártsémákban gondolkodom, nem is hiszek a jó ember, rossz ember felosztásban” – mondta.

Beszélt arról, hogy jó barátságban van a betegeivel, akik között mindenféle világnézetű ember előfordul, baloldaliak is. „Kettévált, polarizálódott a társadalom, de én szeretném ezt Győrben megszüntetni – ne hozzuk ide az országos politika csatározásait! Győr akkor lesz erős, ha összefogunk” – mondta. „Ha azt látnák kívülről, hogy itt állandóan veszekedés zajlik, Győr megszűnne annak a mintavárosnak lenni, amivé az elmúlt években vált.

Most folt esett a becsületünkön, ezt helyre kell állítani, és továbbra is mintavárosként kell működnünk.

Dézsi emellett arról is beszélt, hogy 

Ami a győri helyi ügyeket és terveket illeti, arról Dézsi azt mondta, hogy 

A civil életéről pedig azt árulta el az interjúban, hogy nagy rockrajongó. „Szívkatéterezés közben például 5 éve AC/DC-t hallgatok, előtte Green Day ment 3 évig, de az asszisztensek kérték, hogy cseréljük le másra az American Idiot című lemezt, mert megunták.”

Rovatok