Index Vakbarát Hírportál

Betört, elfogták, elengedték, elment fenyőt lopni, elakadt

2019. december 7., szombat 07:46

Kis időn belül másodszor kezdeményezi a marcali járási ügyészség egy húszéves helyi férfi letartóztatását, miután az több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett a város környékén.

A férfi az ügyészség közleménye szerint nyáron két társával betört egy hagyatéki eljárás alatt álló varászlói ingatlanba, miután a lakóház ajtaját befeszítették, a melléképület tetejét megbontották. Innen különböző háztartási gépeket, műszaki cikkeket, szerszámokat, motorkerékpárokat, illetve járműalkatrészeket loptak el közel 6 millió forint értékben.

A bíróság ekkor még csak bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben, bár már akkor is volt letartóztatási indítvány ellene.

A férfi ezek után december első napjaiban, szintén két másik társával együtt kiment egy Somogyzsitfához tartozó erdőterületre. Ott az egyik erdőgazdálkodó fenyvesében a karácsonyi időszakban igen keresett normann fenyők közül több ágát levágták, így 124 bálányi gallyat gyűjtöttek össze.

A bálákat egy kölcsönkapott furgonnal akarták elvinni, de az elmúlt napok esőzései miatt sáros földúton az autójuk megsüllyedt. A járművet a lopott fenyőgallyakkal együtt hátrahagyva elmenekültek, de a rendőrök két napon belül elfogták őket.

Az ügyészség indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Rovatok