Index Vakbarát Hírportál

Meneszti Karácsony a Főtáv vezérigazgatóját

2019. december 9., hétfő 19:35 | aznap frissítve

Keddi hatállyal meneszti a Főtáv vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt Karácsony Gergely főpolgármester, közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő este az MTI-vel.

A közlemény szerint a pozícióra a főpolgármester pályázatot ír ki, 2020. január 31-ig Barócsi Zoltánt bízza meg a vezérigazgatói feladatok ellátásával. 

Mitnyan György 2015 óta irányította a Főtávot. Előtte a 12. kerületi önkormányzatnál dolgozott évekig. 1994-ben választották önkormányzati képviselőnek, majd egy évvel később a kerület alpolgármestere lett.

1998-ban a Fidesz színeiben polgármesternek választották a 12. kerületben, és két cikluson át vezette a hegyvidéki kerületet. 2006-ban Pokorni váltotta a kerület élén, Mitnyan pedig a Fővárosi Önkormányzatnál dolgozott tanácsadóként. 2010-től Tarlós főtanácsadója lett, majd öt évvel később a Budapesti Távhőszolgató Zrt. vezérigazgatójává nevezték ki. 

A megbízott Barócsi Zoltán korábban az MVM termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese volt. 

Karácsony Gergely múlt szerdán a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet mentette fel posztjáról.

Rovatok