Index Vakbarát Hírportál

A Gothár-ügy kapcsán a Fidesz megfosztotta Marton Lászlót a balliberális stigmától

2019. december 10., kedd 15:21

Az ellenzék felelősségét firtatta a parlamentben a Fidesz képviselője a Gothár-ügy kapcsán a parlamentben.

Dunai Mónika azt tudakolta interpellációjában az Emmi államtitkárától, Rétvári Bencétől: „Milyen lehetőségek vannak arra, hogy ezek a személyek a kulturális közéletből kikerüljenek, és milyen jogi eszközök vannak felelősségre vonásukra?”

Dunai szerint a „balliberális fellegvárnak számító Katona József Színház vezetője, Máté Gábor el akarta tussolni az ügyet” amelyben a korábban SZDSZ-ben politizáló Gothár Péter rendező érintett.

A #metoo-kampány idején „az ellenzék akciózik, de a Gothar-ügyben eddig semmit nem tett. A balliberális elit megpróbálja eltussolni Gothár ügyét.”

Rétvári Bence az ellenzék korábbi nyilatkozataiból idézett Marton László zaklatási ügye kapcsán. A néhai rendezővel szemben szerinte az ellenzék látványosan akciózott, mert ott egy olyan személyről volt szó, aki „nem kötődik hozzájuk, annak esetében petíciót fogalmaznak meg”, miközben Gothár ügyében eltussolás ment:

„Eltitkolták, rejtegették, és amikor felszínre került, megpróbálták elkenni és az elkövetőt megpróbálták elbújtatni.”

Rétvári Bence válaszában az a meglepőbb, hogy a néhai Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, főrendezője hirtelen olyan emberré vált, akit a kormánypárt szerint a balliberális politikusok nem éreztek közülük valónak – ellentétben Gothárral. Pedig két éve a kormánypárti orgánumok másképp beszéltek Martonról. Ennek a cikknek például az a címe, hogy „Marton László embermentő, makulátlan férfi a balliberális holdudvar szerint”. Ennek a cikknek meg az, hogy „A szexuális zaklatási botránnyal elvesztették kedvencüket a balliberálisok”.

Nem sokkal később aztán változott a kormánypárti értelmezés, amely mostanra teljes szembeállítássá érett Marton és Gothár ügye kapcsán.

Rovatok