Index Vakbarát Hírportál

Túl sokat sírt a pár hónapos csecsemő, ezért az apja verte, és eltörte a karját

2019. december 11., szerda 13:24

3 év 6 hónap börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyektől, valamint megszüntette a szülőii felügyeleti jogát a Nagyatádi Járásbíróság annak a 42 éves férfinak, aki pár hónapos gyermekét rendszeresen bántalmazta, mondván túl sokat sír, élettársát, a gyermek anyját pedig azért, mert a férfi szerint a nő a felelős a túl sok sírásért, írja a birosag.hu.

A férfi közösen nevelte élettársával annak korábbi kapcsolatából származó 3 kiskorú gyermekét, közös gyermekük pedig 2018. november 4-én született meg. A baba születése után a férfi rendszeresen bántotta a néhány hónapos csecsemőt, akinek többször keletkeztek 8 napon belül gyógyuló sérülései, egy alkalommal pedig olyan erővel feszítette meg gyermeke felkarját, hogy az eltört. A férfit kapcsolati erőszak, kiskorú veszélyeztetése, illetve testi sértés miatt ítélték el, de az ítélet nem jogerős.

Az ügyész hosszabb szabadságvesztésért, míg vádlott és védője enyhítésért, illetve a szülői felügyeleti jog megszüntetésének mellőzéséért fellebbezett.

Rovatok